T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Türkiye İzcilik Federasyonu ile Yapılan İş Birliği Protokolü

Bakanlığımız ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında 05.11.2019 tarihinde düzenlenen Protokol ile Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda;  öğrencilere, velilere ve çalışanlara yönelik afet ve acil durumlarda arama, kurtarma ve tahliye konularında farkındalık kazandırılması, afet ve acil durum eğitimleri ile tatbikat uygulama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. 

Okullarımızda izcilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, öğretmenlere izci liderliği eğitimlerinin verilmesi, öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan korunması, öğretmen ve öğrencilere yönelik izcilik kamplarının düzenlenmesi amaçlanmıştır.

 Bu kapsamda yürütülecek tüm çalışmalar, MEB merkez teşkilatında Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı koordinesinde, taşra teşkilatında ise İl Millî Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimleri (İl İSGB) ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Büroları (İlçe İSG Büroları) koordinesinde yürütülecektir.

  İzci Liderliği Sertifikası"na sahip öğretmenlerin 10 Ocak 2020 tarihine kadar başvuru dilekçesi ve sertifikaları ile birlikte İlçe İSG Bürosuna DYS üzerinden gönderilmesi gerekmektedir. Okullarımıza duyuruur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.01.2020 - Güncelleme: 07.01.2020 16:41 - Görüntülenme: 234
  Beğen | 0  kişi beğendi