T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hedef YKS 2024

Hedef 2024 Üniversiteye Doğru

Mrt

11 ve 12.sınıflarımıza yönelik YKS Bilgilendirme Semineri Okul Rehber Öğretmenimiz Sedat SALİHOĞLU tarafından yapıldı.

Şbt

HEDEF YKS kapsamında "Mesleki rehberlik , üniversite gezileri, kariyer buluşmaları, Mesleğimde 1 Gün" eylem planının   gerçekleştirilmesi amacıyla 12.sınıf öğrencilerimizle "Üniversite Tanıtım Programı" na katıldık.

 

Şbt

Şbt

Ara

Hedef YKS 2024  kapsamında okulumuzdan mezun olan YKS 'de başarılı olmuş öğrencilerimiz, sınava hazırlanan öğrencilerimizle bir araya geldiler. Mezun öğrencilerimiz, deneyimlerini paylaşarak hedeflerine ulaşmak için planlı programlı çalışmaları gerektiğini vurguladılar.

Ara

HEDEF YKS 2024 kapsamında Eczacı Gürkan Billurcu öğrencilerimiz ile buluştu. Billurcu deneyimlerini tecrübelerini paylaşarak öğrencilerimizin çok istedikleri bu bölüm ile ilgili bilgi verdi. Öğrencilerimize mesleki rehberlik yaptı.

Ara

HEDEF YKS ara kamp programımızda öğrencilerimize yönelik motivasyon çalışmaları, sınav soru rehberliği, etütler, deneme sınavları, soru çözümleri ve planlı ders çalışma teknikleri uygulanarak öğrencilerimizin eksikliklerini gidermelerine yardımcı oldu.

Ara

Eğitimde Tek Yürek Projesi kapsamında Okul Rehber Öğretmenimiz Sedat SALİHOĞLU tarafından  Eğitimde Motivasyon Semineri verildi.

Kas

Hedef YKS Üniversite Hazırlık Programı kapsamında öğrencilerimize yardımcı olacak çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda motivasyon, sınav soru rehberliği, soru çözümleri, etüt çalışmaları ve deneme sınav analizleri yapılarak öğrencilerimizin eksikliklerini gidermeleri sağlanmaktadır.

Ekm

Rehber öğretmenimiz Sedat SALİHOĞLU 12. sınıf öğrencilerimize  Hedef YKS projesi kapsamında  Yök Atlas programını tüm ayrıntılarıyla tanıttı.

Haz

Üniversiteye Hazırlık yaz kampı, Destekleme ve yetiştirme kursları, soru çözümleri, deneme rehberliği, telafi eğitimi, sosyal kültürel sportif faaliyetler okulumuzda 31 Temmuz ve  1 Eylül tarihlerinde başlayacaktır. 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerimize yaz dönemi Kamp ve DYK programında ; konu tekrarı, telafi epitimi, soru çözümü, ölçme ve değerlendirme, TYT-AYT denemeleri, etüt bulunmaktadır.

Haz

Okul rehber öğretmenimiz Betül Noğay, 11. sınıflarımıza üniversite tanıtımlarını gerçekleştirdi.

Nis

Hedef 2023 kapsamında Psikolojik Danışman Betül Noğay 11.Sınıflara YÖK Atlas Programının nasıl kullanıldığını anlattı. Meslek seçiminde zorlanan öğrencilerin bu programı kullanarak siralama bazlı belli aralıktaki bölümleri yökatlastan seçerek eleme yapabileceklerini böylece meslek seçimlerini daha kolay netleştirebileceklerini ifade etti.

Psikolojik Danışman Betül Noğay öğrencilere bu programla istedikleri üniversiteyi, bölümü ve o bölüme yerleşmek için gereken netleri vs. gibi bilgilere erisebileceklerinin vurguladı. Sınava hazırlanan öğrencilerin YÖK Atlas' ı sık sık kullanmaları gerektiğini belirtti.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışmanı  Betül Noğay 12. Sınıf öğrencilerimize sınav kaygısı ve motivasyon konusunda bilgilendirme yaptı. Sınava son birkaç ay kala kaygıları iyice artan öğrencilere sınav kaygısının ne olduğu, belirtileri, sonuçları ve baş etme yolları hakkinda bilgiler vererek sınava yönelik düşüncelerini aldı. Sınav kaygılarının yüksek oldugunun anlaşılması üzerine öğrenilen baş etme yolları birlikte denendi. Bu basetme yöntemlerini kullanarak alışkanlık haline getirmeleri istendi.

Nis

Nisan ara tatilinde 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize Hedef YKS kapsamında kamp programı oluşturduk. Kamp programında; konu tekrarları soru çözümü, sosyal sanatsal ve kültürel etkinlikler ve etütler yer alacaktır. Öğrencilerimiz kamp programıyla hem eksiklerini tamamlayacak hem de Hedef YKS ile ilgili son düzenlemelerini yaparak sınava hazır hale gelme imkanı bulmuş olacaklar.