Hedef YKS 2024

Hedef 2024 Üniversiteye Doğru

Mrt

11. Sınıflarımız için  "Hedef YKS 2023 Üniversite Hazırlık Programı" kapsamında öğretmenlerimiz, okul rehber öğretmenimiz Betül NOĞAY tarafından bilgilendirildi. Sınava yönelik yapılacak hazırlık çalışmaları hakkında görüş önerileri alındı.

Mrt

12. Sınıflarımıza yönelik performans değerlendirme sınavı yapıldı. Akademik Takip Komisyonumuz ve Sınıf rehber öğretmenlerimizle sınav analizleri yapıldı. Analiz sonuçları velilerimizle paylaşıldı.

Mrt

Hedef 2023 kapsamında 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine Milli Savunma Universitesi bilgilendirme semineri yapıldı. Öğrencilerimize MSÜ sınavı, başvurular ve süreç hakkında bilgiler verildi. MSÜ sınavı ile Harp okullarına ve astsubay meslek yuksek okullarına (sadece erkekler) gidebilen öğrencilere burada aynı zamanda gidebilecekleri lisans programları ve kampüs imkanları hakkinda bilgiler verilerek MSÜ tanıtım filmi izletildi.

Mrt

Hedef 2023 kapsamında YKS'ye hazırlanan öğrencilerimize etkili ders çalışma yöntemleri ve etkili motivasyon konulu seminer verildi.

Sınava hazırlanırken masa başında geçirilen süreden ziyade bu zamanın verimli geçmesinin önemi hatırlatıldı. Feynman tekniği öğrencilere anlatılarak etkili ders çalışırken bu tekniğin kullanılabileceği ifade edildi.

Öğrenciler, bilgilendirme esnasında yaptıkları hataları fark ederek çalışmalarını tekrar gözden geçirdi.

Ayrıca etkili motivasyon konusunda bilgilendirici video izletildi.  Sınava hazirlanma sürecinde motivasyon düşse bile pes etmeden azimle devam edenlerin başarılı olacağı hatırlatıldı.

Mrt

Hedef 2023 kapsamında YKS' ye hazırlanan öğrencilerimize kariyer rehberligi anlamında meslekleri tanıtmak, mesleklerin gerektirdiği özellikleri kendi özellikleriyle kıyaslayıp kariyer planlamalarını kolaylaştırmak için her biri kendi mesleğinde başarılı meslek erbabını öğrencilerimizle buluşturuyoruz.

Meslek seçimi bireyin hayatını etkileyen en önemli kararlardan biridir. Gelişen dünyada çeşitli meslekler ve iş alanları içerisinden kendisine en uygun mesleği seçmekte zorlanan öğrencilere meslekleri tanıtmak amaçlanmıştır. Bu kapsamda Harran Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet GÜZELÇİÇEK ve Avukat Mehmet ZENCİRKIRAN ile öğrencilerimiz buluşturuldu.

23 Ocak 2023 ile 03 Şubat 2023 tarihleri arasında  gerçekleştirdiğimiz "YKS 2023 Kış Kampı" programımızla ilgili değerlendirme raporumuz aşağıda maddeler halinde verilmiştir:

1 . Öğrenciler yıl içindeki kazanım eksiklerini gördüler ve tamamlama çalışmalarını elde etmiş oldular.

2.  YKS 2023 ile ilgili soru çözümü programıyla konlarını pekiştirdiler .

3.  Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize  kamp programı boyunca YKS 2023 ile ilgili rehberlik gerçekleştirdi.

4. Öğrencilerimize sağlanan sportif aktiviteler sayesinde ( bedminton , masa tenisi , satranç..) öğrencilerimiz dönem içindeki yorgunluklarını attılar..

5. Öğrencilerimiz için hazırlanan müzik programıyla eğlenceli vakit geçirmiş oldular.

6. Öğrencilerimiz YKS 2023 ile ilgili  gerçekleştirdikleri akran dayanışmasıyla arkadaşlarına destek sağlamış oldular.

23 Ocak-03 Şubat 2023 tarihleri arasında Kış Kampımız Başlıyor. 11 ve 12. sınıflarımıza yönelik etüt çalışmaları, konu tekrarları soru çözümü, sosyal,sanatsal ve kültürel etkinlikler, 4000 soru çözümü hedefimizle ara tatilde kamptayız.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 10, 11 ve 12. sınıflarımızın DYK Sınav takvimi belirlendi.

2022 Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) başarılı olmuş öğrencilerimiz YKS'ye hazırlanan 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle buluştular. Mezun öğrencilerimiz sınav deneyimlerini aktarark öğrencilerimizin bilinçlenmesinde yardımcı oldular. 11. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı ikramlarla eğlenceli vakit geçirmelerinde katkı sağladılar.

Hedef 2023 YKS Üniversiteye Hazırlık Programı için öğrencilerimize yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Rehberlik Desteği, Soru Çözümleri, Denemeler, Eğitim Koçluğu, Motivasyon Çalışmaları yapılacaktır.

Hedef YKS 2022 Üniversiteye Hazırlık Programı, Akademik Takip Komisyonu Koordinatörü Veli DEMİR tarafından öğrenci, öğretmen ve velilerimize tanıtımını yaptı.

Haz

12. Sınıf öğrencilerimize sınav öncesi ve sınav günü yapacaklarla ilgili öğrencilerimize ve velilerimize bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimizin sınav öncesi moral ve motivasyonlarını yükseltmek için okul bahçesinde öğretmenleri ile buluşan 12. sınıf öğrencilerimize sınav öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatıldı.

Haz

11 ve 12. sınıflarımıza yönelik, Sınav ve Soru Rehberliği ile ilgil  çalışmaların planlanması yapılarak öğretmen, öğrenci ve velilerimize bilgilendirilmesi yapıldı.

Haz

Öğrencilerimize  sınav kaygısı,  sınav stratejileri konulu bilgilendirme çalışmaları yapıldı.