Değerli öğrenciler, bilindiği üzere kısa bir süre önce YGS-LYS sınavları kalktı ve bunların yerine YKS sistemi olmak üzere TYT AYT ve YDT sınavları yürürlüğe girdi.  sınavlar ile bazı önemli değişikliklerde yapıldı. Bunlardan biri de 18 puan türünün 4 puan türüne düşürülmesi. Bu yeni gelen puan türleri ise SAYISAL, EŞİT AĞIRLIK, SÖZEL ve DİL olarak belirlendi. Artık yeni sisteme göre öğrenciler bu puan türlerine göre bölümlere yerleşecekler.

17-11-2019

Bu yıl ilk kez 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk ara tatilinde, öğrencilere yönelik etkinlik önerilerinin yer aldığı "aratatil.meb.gov.tr" sitesi kullanıma açıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, okullar arasındaki performans farkını azaltarak öğrenciler üzerindeki sınav baskısını ortadan kaldırmaya gayret ettiklerini belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı, görme veya hafif düzeyde zihinsel yetersizliği bulunan öğrencilere mesleki eğitimin sunulduğu özel eğitim meslek okullarının etkinliği ve verimliliğini artırmak için yeni çalışma başlatıldı.

Etwinning Avrupa'daki Okullar İçin Oluşturulmuş Bir Topluluktur

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU

TÜRKİYE DİYABET ÖNLEME VE KONTROL PROGRAMI(DİABTURK)

12-18 KASIM 2012 DİYABET VE OBEZİTE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

"14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ"

MEB Kasım ayı ara tatil için bol etkinlik hazırladı. Hayata geçirilecek etkinlik programını 81 ilde yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle yapılacak.