e-Okul Veri Girişi

16.01.2020 270

a) Talim ve Terbiye Kurulunun 19.02.2018  tarihli ve 56 sayılı Kararı.

b) Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 12.12.2019 tarihli ve 24713811 sayılı yazımız.

c) Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının 08.01.2020 tarihli ve 526972 sayılı yazı.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren ilgi (a) Kararla uygulamada olan Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların haftalık ders çizelgelerinde ortak ve seçmeli ders olarak birinci ve ikinci yabancı dil dersleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının Okul Yönetim Bilgi sitemi e-Okul TTK Haftalık Ders Programı Görüş Ekranında da "Yabancı Dil" ve "İkinci Yabancı Dil" olarak yer almaktadır.

Birinci ve ikinci yabancı dil derslerinde  Almanca, Farsça,  İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece vb. derslerinden hangisinin okutulduğu, sosyal bilimler lisesi hazırlık sınıflarında uygulanan görsel sanatlar, müzik ile beden eğitimi ve spor derslerinden ise hangilerinin seçildiğine dair  ilgi (b) yazımız gereği adı geçen derslere yönelik talep edilen ders detayları girişine ilişkin "e-Okul Kurum İşlemleri - Ders İşlemleri - Ders Detayı Belirleme" ekranının  güncellendiği ilgi (c) yazıyla bildirilmiştir.

Bu doğrultuda;

Birinci ve ikinci yabancı dil dersleri ile sosyal bilimler lisesi hazırlık sınıflarında uygulanan söz konusu derslere yönelik iş ve işlemlerin  Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüze bağlı okul müdürlüklerince yukarıda belirtilen ekrana 20-31Ocak 2020 tarihleri arasında veri girişlerinin yapılacaktir. İlgili okullarımıza duyurulur.