T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulda Hijyen Şartları

 04.02.2020 tarih ve 96271610-136-E.2503315 sayılı İlçe Milli EĞitim Müdürlüğünün  "Okulda Hijyen Şartları" konulu  yazı gereği; okul, yurt, kreş gibi toplu yaşam alanları, bulaşıcı hastalıkların kolayca yayılma olasılığının yüksek olduğu yerlerdir. Değişen çevre ve iklim koşulları, toplu gıda tüketimi, tedarik ve sunum zincirinde yaşanabilecek uygunsuzluklar, sağlıklı içme ve kullanma suyuna erişim sorunları, kapalı mekanlardaki artış, altyapı sorunları, bulaşıcı hastalıklardan korunmak için gereken asgari kişisel hijyen uygulamaları ile ilgili bilgi eksiklikleri gibi bir çok faktörün bulaşıcı hastalıklar ve salgınlarının ortaya çıkmasına yol açtığı bilinmektedir.

Solunum yolu ile bulaşma sonucu kişide nezle, grip, kabakulak, kızamık, difteri, suçiçeği, kızıl, boğmaca, el ayak ağız hastalığı gibi  bulaşıcı hastalıklar ile bronşit ve zatürre gibi hastalıklar da görülebilmektedir. 

Özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerle yakın temastan kaçınılmalı, sağlık uzmanlarının tavsiye ve önerileri kesinlikle dikkate alınmalıdır. Kişisel hijyen kurallarına önem verilmeli ve el hijyeni sağlanmalıdır. 

Bu bağlamda; bulaşıcı hastalıklar ve hijyen şartları konusunda; İlçemiz okullarındaki müdür ve yardımcılarının İlçe MEM Web sayfası Duyurular kısmında yayınlanmış olan İnfluenza (grip) ve Mevsimsel Grip  slaytlarını ivedi olarak; öğrenci, veli ve öğretmenleri uygun bir salonda ya da sınıflarda bilgilendirmesi; öğrencilerin bir arada bulunduğu derslik, kantin, yemekhane, tuvalet, salon, spor alanı, yatakhane, banyo, okul servisi ve okul çevrelerinde temizlik ve hijyen şartlarının okul idarelerince sağlanması, yapılan faaliyetlerle ilgili İlçe İSG Bürosuna bilgi verilmesi gerkmektedir.  

           Bilgi ve gereğini rica ederim.

 

Mustafa KAHYAOĞLU

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.02.2020 - Güncelleme: 05.02.2020 14:25 - Görüntülenme: 266
  Beğen | 0  kişi beğendi